Het Kennisplatform Mantelzorg is een samenwerkingsverband van zeven West-Friese gemeenten en tal van zorg- en welzijnsorganisaties. Het Kennisplatform wil graag meer aandacht voor mantelzorgers en hun mogelijkheden en moeilijkheden in de zorg.

Vier keer per jaar komen professionals bij elkaar om een mantelzorgthema te bespreken, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Het Kennisplatform maakt graag gebruik van de ervaring en kennis van mantelzorgers zelf. Daarvoor bestaat het Mantelzorgpanel. Dit panel bestaat uit tien tot vijftien mantelzorgers, bijvoorbeeld ouders van een kind met een beperking, jonge mantelzorgers, partners van iemand met dementie of een hersenletsel. Deelnemers aan dit panel vertellen drie of vier keer per jaar via een kort (telefonisch) gesprek hun ervaringen. Deze informatie wordt vervolgens, anoniem uiteraard, besproken met de organisaties en gemeenten die aan het platform deelnemen.

Deelname is in principe voor één jaar, maar kan uiteraard verlengd worden. Het Kennisplatform zoekt nieuwe deelnemers voor het panel. Interesse? Aanmelden kan via j.olijve@meewering.nl of 06-53283177. 

Deel jouw ervaring rondom mantelzorg als adviseur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *